John Legend weigert nog altijd voet te zetten in hotels die het eigendom zijn van de sultan van Brunei. De zanger slaat daarom donderdag een feestje over dat ter ere van hem wordt gegeven.

Het blad Los Angeles Confidential kondigde vorige maand aan een feest te geven voor de muzikant, die momenteel op de cover van het blad staat en genomineerd is voor een Oscar voor het nummer Glory op de soundtrack van de film Selma.

Als locatie had het blad het hotel Pink Palace gekozen, één van de hotels in de Dorchester-groep die eigendom is van de sultan. De keten wordt sinds begin vorig jaar door veel sterren geboycot, uit protest tegen strenge anti-homowetten die de sultan in april in zijn land invoerde.

"We respecteren Mr. Legend's besluit niet te komen", zo laat het tijdschrift woensdag weten in een reactie aan The Hollywood Reporter. Het feestje gaat wel gewoon door. "We geloven dat elk individu, bedrijf en organisatie zelf moet beslissen hoe ze communiceren wat ze denken over politieke en sociale zaken en burgerrechten."

Hotelmedewerkers

Legend verklaarde dinsdag via een woordvoerder dat hij de sultan van Brunei niet wil verrijken. Maar volgens het tijdschrift zijn de hotelmedewerkers en andere lokale zakelijke partners van het hotel in Los Angeles juist de dupe van de boycot.

De zanger zou het blad hebben verzocht een andere locatie voor het feest te zoeken, maar dat bleek niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. Het is niet duidelijk of de andere uitgenodigde beroemdheden, onder wie Carmen Electra, Diplo en Evan Ross, nog wel komen.