De boom voor het huis van Sean Lennon ruïneert het huis van de buren, de ouders van actrice Marisa Tomei. Daarom hebben ze hebben voor de rechter gesleept.

Dat meldt New York Daily News.

De familie Tomei sleept de zoon van John Lennon en Yoko Ono voor de rechter omdat de wortels van de boom de fundering van hun huis in New York zou beschadigen. "Het heeft de muur en het interieur van de kelder zodanig aangetast dat er onherstelbare schade is ontstaan aan de structuur van het gebouw", zo is in de aanklacht te lezen.

De muzikant zou het volgens de ouders van de Oscar-winnares niet zien zitten om de boom weg te halen. "Hij weigert iets te doen", vertelt Gary Tomei. "Hij woont er zes jaar en heeft er niet naar omgekeken. Ik heb persoonlijk geen moeite met hem, maar hij is eigenwijs en heeft een strijdlustige advocaat."

Schadevergoeding

Behalve de boom heeft ook een verbouwing van Lennon schade veroorzaakt, claimen de Tomei's. Nadat er diep onder de kelder werd gegraven zou een ondergrondse stroom zijn verstoord en er grond vanonder het huis van Tomei zijn gespoeld waardoor het huis is gaan kantelen. Ze willen nu dat Lennon 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) schadevergoeding betaalt.