Belgisch bier hielp Marion Cotillard om de depressieve stemming van haar rol in Deux Jours Une Nuit van haar af te schudden. 

Dat vertelt ze tijdens een persconferentie. De Franse actrice mocht maandag bij de lunch voor Oscarkandidaten zijn na genomineerd te zijn voor haar rol in de Belgische film.

Ze had niet verwacht persoonlijk genomineerd te worden voor haar rol in de sombere film van de gebroeders Dardenne. "Ik had gehoopt dat de film genomineerd zou worden voor beste buitenlandse film. Ik was erg teleurgesteld toen de film het niet haalde", vertelt Cotillard.

"Mijn droom viel in duigen, maar kwam even later weer bij elkaar toen bekend werd dat ik genomineerd was."

Hollywood

De actrice is blij dat ze zich weer in Hollywood mag begeven. "De eerste keer was ik hier om de laatste scènes te filmen van La Vie En Rose. En ik had toen het gevoel dat er iets op mij wachtte in Hollywood", herinnert Cotillard zich.

"Ik maakte mezelf er belachelijk om, want een Franse actrice die voor het eerst in Hollywood komt en denkt dat er iets voor haar is, is best stom." Inmiddels heeft ze haar plek veroverd. "Anderhalf jaar later mag ik bewijzen dat het zo is. Ik dacht niet dat het mogelijk zou zijn. Ik ben daar erg dankbaar voor."