Val Kilmer zou vorige week zijn geopereerd aan een tumor in zijn keel. 

Familieleden van de acteur vreesden in eerste instantie dat Kilmer zich niet wilde laten helpen vanwege het geloof dat hij aanhangt; Christian Science. Aan TMZ vertellen familieleden dat ze heel blij zijn dat Kilmer zich toch heeft laten helpen.

Kilmer ontkent overigens dat hij een tumor in zijn keel heeft. De acteur is onduidelijk over de reden van zijn ziekenhuisbezoek.

Kilmer zou vorige week bloed hebben opgehoest. Op dat moment besloot hij naar het ziekenhuis te gaan, waar hij gelijk onder het mes zou zijn gegaan. Volgens TMZ troffen de artsen een tumor aan in zijn keel.

Familie vertelt aan de website dat de acteur al sinds de zomer op de hoogte is van zijn tumor. Hij had er al tijden last van. Zo zou hij moeite hebben gehad met praten en was zijn nek opgezwollen, maar dit probeerde hij te verdoezelen met een grote sjaal.

Familieleden van acteur zouden hem verschillende keren op het hart hebben gedrukt om naar een arts te gaan, maar daar zou Kilmer niks van hebben willen weten vanwege zijn geloof. Hij zou geen medische hulp willen, daarbij wil hij ook geen contact meer met mensen die hem dit toch aanraden.

Bidden

Aanhangers van Christian Science geloven dat ze beter kunnen worden door veel te bidden en niet door medische hulp. Kilmer wilde dan ook echt niet naar het ziekenhuis, maar toen hij bloed begon op te hoesten, besloot hij toch te gaan. De familie hoopt dat Kilmer nu meer openstaat voor hulp.