Michael Jacksons landgoed Neverland zou wel eens een kliniek kunnen worden om seksueel misbruikte kinderen te helpen. 

Dat meldt New York Post.

Verschillende investeerders hebben interesse getoond in het bijzondere landgoed van Jackson. Een zakenman zou zo'n 40 miljoen dollar (35 miljoen euro) hebben geboden met een opvallend voorstel.

"Zijn doel is om de plek te gebruiken om kinderen te helpen te herstellen van hun trauma's die zijn opgelopen door seksueel misbruik", weet een bron te melden.

Bedevaartsoord

Eerder toonden ook andere partijen interesse in Neverland, dat ooit diende als Michael Jacksons eigen pretpark. "Er zijn twee partijen die het landgoed om willen toveren tot Michael Jackson-bedevaartsoord. Maar het is niet waarschijnlijk dat dat gaat lukken omdat ze toestemming nodig hebben om Jacksons naam en reputatie te gebruiken."

Ook de staat van Californië zou interesse getoond hebben om het landgoed als park in te richten, maar de vraagprijs van 75 miljoen dollar (66 miljoen euro) was te hoog gegrepen.

Misbruik van kinderen

Het plan voor de kliniek raakt een zere plek voor Jackson-fans; de zanger werd meerdere malen beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Hij zou kinderen hebben gelokt naar zijn pretpark dat eerder vol stond met onder meer attracties, een snoepwinkel en bioscoop.

In 2006 sloot het landgoed de deuren - eind 2008, een half jaar voor Jacksons dood, verkocht hij Neverland deels aan een investeringsmaatschappij.