Jan Smit gaat de komende weken Nederland en Vlaanderen door om mensen in de aanloop naar Valentijnsdag een hart onder de riem te steken. 

Zondag had Irene Moors in haar programma Life4You de primeur.

De actie is verbonden met Smits nieuwe album Recht Uit M’n Hart, waar zijn twintig mooiste ballades van de afgelopen jaren op staan. Moors kreeg een hart van Smit omdat omdat hij sinds de Telekidstijd "altijd met open armen is ontvangen" door haar.

"Ik deel graag complimentjes uit aan mensen, omdat ik het gevoel heb dat mensen vooral steeds meer kritiek op elkaar lijken te hebben. Door mijn hart te delen hoop ik hiermee anderen aan te zetten om ook recht uit hun hart te spreken. Wat zou het fantastisch zijn als iedereen deze Valentijnsdag in ieder geval één complimentje ontvangt van een geliefde."

Jan Smit doet een groot aantal steden aan om mensen op straat ‘zijn’ hart aan te bieden. Deze mensen kunnen op hun buurt weer een hartenkreet achterlaten voor iemand anders. Ook gaat Smit langs bij bekende vrienden die een complimentje verdienen omdat zij in 2014 een bijzondere prestatie hebben verricht.