De moeder van Michael Jackson verliest opnieuw het proces bij de rechter. Ze ging in hoger beroep tegen concertpromotor AEG, die volgens haar schuldig was aan nalatigheid.

Dat meldt Gazet van Antwerpen. 

Katherine Jackson beschuldigde in naam van de drie kinderen van de King of Pop AEG van nalatigheid. Ze doelt vooral op het feit dat AEG koos voor dokter Conrad Murray, die de gezondheid van haar zoon in de gaten moest houden.

De 84-jarige Jackson eiste een geldbedrag van miljarden dollars schadevergoeding van het promotiebureau van de This Is It-show.

Onschuldig

Meer dan een jaar geleden besloot de jury van een lagere rechtbank al dat AEG onschuldig was aan nalatigheid. Volgens de jury heeft de concertpromotor dokter Conrad Murray wel degelijk ingehuurd, maar was Murray niet ongeschikt.

De lijfarts was volgens het oordeel competent om Michael Jackson te behandelen. AEG was dan ook niet nalatig bij het aanstellen van Murray. Met dat oordeel verliest de familie Jackson de zaak tegen AEG.

Slaapmiddel

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 aan een overdosis propofol, een anesthesiemiddel dat hij dikwijls als slaapmiddel nam met hulp van Murray. Die kreeg in 2011 een celstraf van vier jaar voor onvrijwillige doodslag.