Cabaretier en actrice Bianca Krijgsman, ook wel bekend van het duo Plien en Bianca, is geen prater. "Ik denk altijd: waar hebben die mensen het nu toch allemaal over?"

Dat vertelt ze in een interview met de Volkskrant

Dat Krijgsman geen prater was kondigde zich al vroeg aan. Haar moeder heeft haar vaak verteld hoe ze zich pas op haar zesde écht verstaanbaar begon te maken, maar het bleef sukkelen.

In haar familie staat ze bekend als: "Ooo, Bianca, die zegt nooit wat, die stille." Op feestjes zit ze liever te kijken hoe anderen praten dan dat ze zelf praat. "Ik denk altijd: waar hebben die mensen het nu toch allemaal over?"

Op het podium is dat heel anders, maar ze weet niet goed hoe dat komt. "Ik geloof dat ik mezelf aan en uit zet. Er zijn mensen die de hele tijd aan staan, ik sta meestal uit, behalve die twee uur dat ik optreed." Als ze vroeger vertelde aan mensen dat ze in het theater stond, was vaak de reactie: "Ah, dan doe je het geluid of het licht?"

Plien

De actrice noemt haar collega en vriendin Plien van Bennekom "de basis" van haar acteercarrière. "We hebben elkaar veel gebracht. We hebben veel van elkaar geleerd. En ik wil best meer acteren, maar náást onze voorstellingen."

"Als ik Plien niet had gehad was ik nu waarschijnlijk een sneue actrice die naast het antwoordapparaat zit te wachten op opdrachten."