Frank Masmeijer is blij dat zijn vrouw en zijn dochters hem opzoeken in de gevangenis van Antwerpen. De oud-presentator wordt ervan verdacht cocaïne te hebben gesmokkeld.

Dat zegt Masmeijer in gesprek met roddelblad Weekend.

"Ik was hier natuurlijk liever niet geweest, maar naar omstandigheden gaat het goed", aldus Masmeijer.

"Ik heb een fantastische vrouw en dochters. Zij laten mij niet in de steek. Met elk bezoek van hen ben ik ontzettend blij. Ik besef dat het ook voor hen een moeilijke tijd is."

Contact

Masmeijer blijft op de hoogte van de actualiteiten in Nederland door televisie te kijken.

"Ik kan hier NPO1, 2 en 3 ontvangen. Op die manier kan ik de actualiteiten in Nederland blijven volgen en ik heb niet het gevoel dat ik totaal afgesloten zit van de buitenwereld."

Schulden

Masmeijer zit al maanden in voorarrest. Met de opbrengst van de drugs zou de ex-ster van de NCRV, die al jaren in België woont, forse schulden hebben willen aflossen. Zijn feestzaal in het Belgische Sint-Niklaas ging vorig jaar failliet.

Volgens de Belgische wet beslist de raadkamer maandelijks of een verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven of kan worden vrijgelaten, eventueel onder voorwaarden.

De oud-presentator zegt niet van plan te zijn in hoger beroep te gaan tegen de verleningen. "Ik leg me er gewoon bij neer dat ik hier nog minimaal tot die uitspraak zit. Ik zit voorlopig wel vast."