Hockeyster Naomi van As en schaatser Sven Kramer hebben wel eens lange ruzies of meningsverschillen, maar dat komt volgens Van As omdat ze beiden heel koppig zijn.

Dat vertelt de hockeyster in een interview met het tijdschrift Flair.

Ze vindt dat echter geen slechte eigenschap. "Ik vind het heel aantrekkelijk dat hij ergens helemaal voor gaat", zegt Van As. "We zijn allebei heel koppig. Daardoor kan een ruzie soms lang duren. Het is een karaktertrek van ons."

"Zo zijn we gewoon, al denk ik door de jaren heen steeds vaker: laat maar gaan. Ik geef dus sneller toe", vervolgt ze. Het stel kent elkaar intussen al acht jaar. "Op 15 februari 2008 ging het 'echt' aan."

Ontmoeting

Van As besloot haar toenmalige relatie te eindigen, toen ze de schaatser voor het eerst zag. "Via via was Sven aan mijn nummer gekomen. Daarna ben ik een keer naar het schaatsen gaan kijken. Ik zag hem en dacht: 'oeh, ik vind hem er wel heel leuk uitzien'. Ik had al een relatie, maar heb die vrij snel na de ontmoeting uitgemaakt."

Bekijk een deel van het interview:
Bekijk een deel van het interview:

"Ik zag hem bij het Sportgala van 2007 weer. Ik zat achter in de zaal, hij zat vooraan op de eerste rij. Ik sms'te hem maar. Hij mocht me zoeken. Die avond zoenden we voor het eerst. Ik weet nog dat ik na die avond op mijn kop kreeg van mijn coach, die vond dat ik te veel gedronken had. Ik had me echter prima gedragen."

"Hoe dan ook: ik heb er wel een leuke vent aan overgehouden", besluit de hockeyster.