De twintigjarige Robbie Hasselt die voor PowNed een romantische afspraak met Onno Hoes filmde, is nog niet verhoord door de politie. Hoes deed anderhalve maand geleden aangifte wegens smaad en laster.

"De situatie is nog exact hetzelfde als in december toen Hoes' advocaat Stefan Kalff aangifte deed. Ik zou graag wat meer openheid van zaken geven, maar kan dat helaas nog steeds niet", zegt raadsvrouw Berfin Yesilgöz die Hasselt vergedigt.

Dat schrijft het AD woensdag.

Yesilgöz vermoedt dat de politie volgende week zal beginnen met het aan de tand voelen van haar cliënt. 

Whatsapp

Hoes kwam afgelopen december in opspraak toen Hasselt delen van Whatsapp-gesprekken online plaatste. De 20-jarige jongen beweert inzicht te hebben gehad in de agenda van de burgemeester.

De chatgesprekken bleken slechts een onderdeel van het probleem: Pownewsblijkt met de jongen in zee te zijn gegaan en hem met een verborgen camera op pad te hebben gestuurd. De jongen filmde Hoes tijdens een afspraakje, waarbij de burgemeester een aantal opmerkelijke uitspraken deed.

Hoes maakt tijdens het afspraakje een grapje: dat de gemeenteraad hem 'moet afkopen' als ze van hem afwillen. Even later maakt hij seksuele suggesties naar de jongen.

Een week later maakt Hoes bekend als burgemeester op te stappen. 

Overzicht: Hoe Onno Hoes zijn baan als burgemeester verloor