Rapper Kanye West is opgekomen voor zijn vrouw Kim Kardashian, die er af en toe van beticht wordt een 'golddigger' te zijn.

Dat deed hij tijdens een speech over racisme en interraciale relaties, meldt Jezebel

De rapper vertelt over een ontmoeting met de religieuze leider Louis Farakkhan Muhammad, die verbaasd was dat West een relatie had met een vrouw met een andere huidskleur. "We moeten ons voornamelijk concentreren op liefde", zegt de rapper. "En niet op de gedachte dat er verschillen zijn."

"Als ik naar de kapper ga, hoor ik wel eens mensen praten over blanke vrouwen die een relatie met een rijke zwarte man krijgen", vervolgt hij.

De 36-jarige rapper weet dan ook dat hij in 2005 samen met Jamie Foxx het nummer Gold Digger maakte. "Je moet weten dat mijn echtgenote in het verleden arme zwarte mannen heeft gehad. Het heeft niets met geld te maken."

Video: Een klein deel van de speech van Kanye West

Racisme

Volgens West is er nog altijd sprake van racisme, ook bij Kardashian zelf. Ze kreeg samen met haar inmiddels overleden vader Robert Kardashian ook te maken met onder andere racistische leuzen op hun gezinsauto, waar onder andere 'nigga lover' op stond. De vader van de realityster was op dat moment de advocaat van O.J. Simpson.