Tom Cruise heeft de telefoon van Nicole Kidman tijdens hun huwelijk laten afluisteren. Dat zegt een voormalig lid van de Scientologykerk in een nieuwe documentaire. 

De documentaire is vertoond tijdens tijdens het Sundance Film Festival.

Mark Rathbun, die meer dan twintig jaar lang lid was van de kerk, zegt in de film Going Clear: Scientology & The Prison Of Belief dat kerkleider David Miscavige van het begin af aan geen fan van Kidman was. Dat had te maken met het feit dat haar vader Anthony Kidman een bekend psycholoog was, terwijl Miscavige psychologen wantrouwt.

Ook zou de kerkleider hopen dat Cruise een meer prominente woordvoerder voor de kerk zou kunnen worden wanneer hij en Kidman uit elkaar zouden gaan.

Zorgen

Aan het eind van de jarig negentig zou Cruise zich zorgen over Kidman hebben gemaakt en met het idee zijn gekomen haar telefoon te laten afluisteren. Miscavige zou vervolgens aan Rathbun hebben gevraagd hier voor te zorgen. Het wordt volgens New York Post uit de documentaire niet duidelijk wat voor informatie er uit het afluisteren is voortgekomen.

Cruise en Kidman waren elf jaar getrouwd en scheidden in 2001. De Scientologykerk ontkent de inhoud van de documentaire en heeft verklaard dat de filmmakers niet met vertegenwoordigers van de kerk wilden spreken.