Bill Cosby is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Cindra Ladd, de vrouw van filmproducent Alan Ladd Jr., heeft in een artikel voor Huffington Post beschreven hoe de komiek haar in 1969 heeft gedrogeerd en verkracht.

De destijds 21-jarige Ladd was werkzaam voor een filmproducent in New York toen ze bevriend raakte met Cosby die toen 32 was. Ze gingen in die tijd af en toe samen naar de film.

Op een avond zou Cosby haar een pil hebben gegeven nadat ze over hoofdpijn klaagde. "Ik herinner me dat ik de volgende ochtend naakt wakker werd in het appartement van een vriend van hem en dat Cosby in een witte badjas rondliep alsof er niets aan de hand was. Het was duidelijk dat hij seks met me had gehad. Ik was geschokt en schaamde me", aldus Ladd. 

Destijds overwoog Ladd niet naar de politie te gaan. "Het was een andere tijd en er bestond nog niet zoiets als 'date rape' ", legt ze uit.

De reden dat ze nu met haar verhaal naar buiten treedt is omdat het naar eigen zeggen juist is."De waarheid moet bekend zijn." Ladd wil het bij haar artikel laten. "Ik heb geen plannen voor een rechtszaak en ik heb geen geld nodig."

Meer dan twintig vrouwen hebben Cosby de afgelopen maanden beschuldigd van seksueel misbruik.

Lees ook: Verhalen vermeende slachtoffers Bill Cosby kunnen zaak juist verzwakken en Bill Cosby: van geliefd komiek tot vermeend misbruiker