Lieke van Lexmond was tijdens de opnames van de Nederlandse speelfilm Michiel de Ruyter hoogzwanger, maar dat was voor de regisseur geen enkel probleem. 

Van Lexmond speelt in het historische drama de rol van Wendela de Witt, de echtgenote van Johan de Witt.

Van Lexmond: "Toen ik er achter kwam dat ik zwanger werd, dacht ik aanvankelijk dat de rol niet door kon gaan. Maar ze waren er eigenlijk wel blij mee. 'Dat lossen we wel op', kreeg ik te horen."

"Het was voor mij heel speciaal deze rol te vertolken. Ik liep echt met een hele dikke buik. Ik kreeg hele grote jurken aan en had een volle toet. Een paar weken later had ik een kindje in mijn armen, dus het is wel een bijzondere film daardoor voor mij," aldus de actrice en presentratrice. 

"Toen ik de regisseur van de film vertelde dat ik in verwachting was, bleek dat helemaal niet erg te zijn. Wendela, die maar is 32 jaar geworden, was namelijk een groot deel van haar leven zwanger. Mijn zwangerschap kwam dus wel goed uit. Het was wel wat zwaarder met de korsetten."

Kostuums

Van Lexmond die in september beviel van zoontje Vik, vond het heerlijk de kostuums te mogen dragen voor haar ondersteunende rol. "Het waren prachtige jurken uit Madrid. Als je die aan hebt op de set, wandel je even een andere wereld en tijd in. Ik voelde me eventjes Wendela en dat was heel aangenaam."

De actrice omschrijft Wendela de Witt als een vrouw die gelijkwaardig was aan haar man.

"Ze hadden een goed huwelijk. Ook politiek was het interessant om met elkaar te trouwen, maar je kunt aan hun liefdesbrieven zien dat zij echt gek op elkaar waren. Ze was ook iemand die met haar man meedacht en niet haar mond dichthield. In mijn scènes probeer ik dat wel te laten zien, dat ze meer was dan het vrouwtje van."

Van Lexmond is de tegenspeelster van Barry Atsma. Ze spraken vijf jaar geleden al de wens uit ooit eens samen in een film te spelen.

In 2010 trokken ze een weekend lang met elkaar op nadat ze door tijdschrift Glamour waren gekozen tot Man en Woman of the year. "Tijdens de fotoshoot in Cannes zeiden we al tegen elkaar dat het leuk zou zijn dat we een keer samen zouden kunnen spelen. Nu kwam het ervan," zegt de actrice.