Shirma Rouse heeft samengewerkt met grote artiesten als Chaka Khan en Michael Bolton, maar jaloers op hun succes is ze nooit geweest. "Die ander benijden is zinloos; het belemmert je groei." 

Dat zegt de zangeres in een interview met Trouw.

"Jaloezie is een vreselijke ziekte waar ik, thank God, nog nooit last van heb gehad."

De nuchtere zangeres hoopt dat haar fans haar niet aanbidden. "Je ziet mensen soms hysterisch worden als ze bij hun 'afgod' in de buurt komen. Dat heb ik nooit gehad", aldus Rouse.

"Het gaat om de muziek. Natuurlijk: voor het publiek ben ik ook de artiest, de vrouw naar wie ze kijken en luisteren, maar ik hoop toch dat je klapt voor wat ik teweeg breng, niet voor wie ik ben."

Relatie

In het interview vertelt Rouse hoe ze hoopt er over veertig jaar bij te zitten. "Dan zit ik waarschijnlijk in een groot huis, met kinderen en kleinkinderen om mij heen. En als het niet mijn eigen kinderen zijn, dan heb ik ze geadopteerd."

De 34-jarige Rouse heeft momenteel geen relatie, maar dat zou ze wel willen. "Het zou mooi zijn als ik iemand kon vinden die eerlijk is en open, iemand die gevoel voor humor heeft en ook kan meepraten over de dingen die gebeuren in de wereld. Hij moet ook ambitie hebben, vooruit willen in het leven. De buitenkant doet er niet zoveel toe."