Sam Smith heeft zijn fans laten weten dat hij weer vrijgezel is. Tijdens een concert in Toronto zei de zanger dat zijn relatie voorbij is. Op het Canadese radiostation 99.9 Virgin Radio bevestigde hij woensdag het nieuws nog eens.

Bij de aankondiging van zijn nummer Good Thing, legt Smith uit dat het lied gaat over het uitwissen van alle sporen van zijn ex in zijn leven.

"Dit lied is deze dag ook heel speciaal voor mij, want ik heb vandaag hetzelfde moeten doen", zei de zanger tegen zijn fans. Diezelfde avond plaatste de Stay With Me-zanger een foto op Instagram, waarop hij met een sip gezicht en een glas wijn naar eigen zeggen "een verdrietige dag" heeft.

Toestemming

De volgende ochtend was Smith te gast in het radioprogramma van Mad Dog en Maura Grierson, twee Canadese dj's. Grierson vroeg Smith of zijn vriend Jonathan Zeizel toestemming had om een filmpje online te plaatsen waarin Smith onder de douche zingt. "Hij is niet mijn vriendje. Ik ben vrijgezel. Maar we gingen wel met elkaar uit, hij is een leuke gast", aldus de zanger.

Op de vraag of zijn breuk met Zeizel zal leiden tot The Lonely Hour Part II, antwoordt Smith dat zijn nieuwe album juist een heel stuk vrolijker gaat zijn.