Jelka van Houten trekt zich steeds minder aan van wat anderen van haar vinden. "Ik wil de mening van een ander eigenlijk helemaal niet horen. Positief of negatief."

Dat zegt de actrice in een interview met Margriet.

"Vroeger was ik er erg mee bezig wat anderen van mij vonden. Een naar berichtje op Twitter en ik was de hele dag van slag. Het raakte me in mijn hart als ik iets negatiefs over mezelf hoorde", aldus Van Houten.

De actrice denkt dat ze tegenwoordig anders met negativiteit omgaat omdat ze haar familie en haar gezin wil beschermen. "Het is niet zo dat ik meer zelfvertouwen heb dan tien jaar geleden, maar ik ben me er meer van bewust dat je zuinig moet zijn op wat je hebt."

Nu ze moeder is van twee kinderen heeft Van Houten wel het gevoel dat ze een stuk kwetsbaarder is. "Heb je enig idee hoe het is om over je kinderen te praten in een interview? Het voelt alsof je ze weggeeft. Zij moeten later in een tijdschrift lezen wat hun moeder over hen heeft gezegd. Dat voelt niet goed. Ze moeten later zelf maar bepalen wat ze wel en niet van hun privacy willen delen."