Acteur Sean Penn zamelde zaterdagavond zes miljoen dollar (5.079.150 euro) in voor de wederopbouw van Haïti. Hij organiseerde voor de vierde keer een gala vanuit het hulpfonds dat hij enkele jaren geleden oprichtte.

Dat meldt E!Online

De acteur bracht een aantal beroemde en rijke vrienden in Beverly Hills bij elkaar voor het benefietgala dat hij elk jaar organiseert. Het geld gaat naar zijn organisatie J/P HRO, waarmee Penn wil helpen met de wederopbouw van Haïti, na de ramp van vijf jaar geleden.

Het gala, dat vier uur duurde, leverde uiteindelijk zes miljoen dollar (ruim vijf miljoen euro) op. Onder andere Penn's vriendin Charlize Theron, oud-president Bill Clinton en actrice Reese Whiterspoon waren aanwezig. Ook Mila Kunis en Ashton Kutcher droegen hun steentje bij.

Essentieel

"Het is belangrijke steun", vertelt Penn. "Als er een ramp of conflict is zijn er wel veel grote organisaties die willen helpen, maar op een gegeven moment droogt die hulp een beetje op. Deze avonden zijn essentieel om te blijven heplen."

Actrice Reese Whiterspoon is erg enthousiast over het werk van de hulporganisatie van Penn. "Ik heb zoveel ontzag voor het werk dat Penn doet in Haïti", zegt ze. "Hij is niet alleen maar geld aan het inzamelen en praten, maar gaat er echt naartoe om te helpen met het bouwen van scholen en ziekenhuizen."

Haïti herstelt van aardbeving maar blijft arm en kwetsbaar