Bill Cosby is tijdens zijn eerste show in Canada woensdagavond verwelkomd door een groepje demonstranten.

De lokale krant Hamilton Spectator telde ongeveer 25 mensen die fans van de komiek begroetten met protestborden.

Er waren meer demonstranten verwacht door de media, die massaal waren uitgerukt. De demonstranten die kwamen opdagen droegen borden met teksten als "Ik steun de slachtoffers van Bill Cosby", "98% van de verkrachters gaat vrijuit", "27 slachtoffers liegen niet" en "Maak een einde aan verkrachtingscultuur".

Ook riepen ze "schaam je" naar de fans. Een klein groepje dat de ingang probeerde te blokkeren, werd zonder veel moeite verwijderd door beveiligers.

De show in Kitchener is de eerste in een serie van drie in de Canadese staat Ontario. Een aantal fans liet weten de aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van de 77-jarige komiek niet te geloven. Anderen zeiden dat het hen niets aangaat en ze gewoon een leuke avond wilden hebben. Volgens de verslaggever van CBC werd er flink gelachen in het theater.

Beschuldigingen

Kort voor de show traden drie nieuwe vrouwen naar buiten, die Cosby met de hulp van showbizz-advocate Gloria Allred beschuldigen van seksueel misbruik dat in de jaren 80 zou hebben plaatsgevonden. Net als de meeste andere vrouwen die Cosby eerder beschuldigden, claimen de drie dat hij hen voorafgaand aan het misbruik had gedrogeerd.

Meer dan 25 vrouwen hebben Cosby inmiddels beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik. Ondertussen hebben Cosby's tv-echtgenote Phylicia Rashad en tv-dochter Keshia Knight Pulliam uit The Cosby Show hem verdedigd.