Girls-actrice Lena Dunham heeft nog altijd moeite met haar status als beroemdheid. Ze probeert ermee om te gaan.

Dat zegt ze in gesprek met Elle.

De actrice vindt de wereld van beroemdheden nog altijd moeilijk. "Het voelt een beetje smerig aan", vertelt ze. "Al snel realiseerde ik me dat het helemaal niet comfortabel kon zijn als ik mijn status niet kan gebruiken om over belangrijke dingen te praten."

Ze probeert er geen slaatje uit te slaan. "Nu probeer ik een manier te vinden om ermee om te gaan, zodat het wereldje voor mij er ook interessant genoeg uitziet. Ik moet niet voor de gratis handtassen gaan, zeg maar", vervolgt Dunham. "Al hou ik wel ontzettend van handtassen."

Girls

Maandag werd al bekend dat de serie Girls een vijfde seizoen krijgt. De serie, die wordt geschreven en deels geregisseerd door hoofdrolspeelster Lena Dunham, draait om een groep twintigers in New York. Het eerste seizoen was in 2012 op televisie te zien. In het vierde seizoen verhuist Dunhams personage Hannah voor een studie naar Iowa.

Girls won sinds 2012 onder meer een Emmy en twee Golden Globes. Naast Girls is Dunham bekend van het boek Not That Kind Of Girls, dat het afgelopen jaar uitkwam en met dezelfde titel in het Nederlands werd vertaald.