Cameron Diaz en Benji Madden zijn maandag met een traditionele joodse ceremonie getrouwd.

Dat meldt E! News.

De ceremonie vond plaats op een podium in het huis van Diaz, waarna er werd gefeest in de achtertuin.

Volgens de joodse traditie brak Madden aan het einde van de ceremonie een glas met zijn voet, waarop de gasten Mazzeltof riepen. Ook volgde het bruidspaar een ritueel genaamd Yichud, wat betekent dat ze tussen de ceremonie en het feest een half uur alleen doorbrachten in een privékamer.

Diaz droeg een lange jurk met een laag uitgesneden rug en veel glitters. Haar bruidsmeisjes, waaronder actrice Drew Barrymore, gingen in het zwart gekleed. Er waren ongeveer honderd gasten, waaronder Gwyneth Paltrow, Samantha Ronson, Lionel Richie, Toni Collette, en Judd Apatow.

Joods

Tijdens het feest in de mooi verlichte achtertuin, waar ook een grote tent was opgezet, verraste Ryan Adams het paar met een gitaaroptreden. Lionel Richie, de schoonvader van Maddens tweelingbroer Joel, speelde piano en zong zijn hit Easy. Rond 10.00 uur trok Diaz een andere witte jurk aan, waarna de bruidstaart werd aangesneden. Een klein gezelschap zette het feest door tot middernacht.

Naar aanleiding van het nieuws stelde de website Jewish Journal de vraag of een joodse bruiloft de nieuwste trend in Hollywood is, aangezien zowel Diaz als Madden voor zover bekend niet joods is. Madden en zijn tweelingbroer Joel vertelden eerder dit jaar aan Sydney Morning Herald te zijn opgevoed in de Pinkstergemeenschap.