Natasja Froger was verrast toen ze hoorde dat ze de titel 'Dom Bontje' kreeg, maar vindt het toch enigszins terecht.

Dat laat ze maandag in RTL Boulevard weten.

De presentatrice kan het verklaren. "Ik heb in 2012 ooit van een dierbare vriendin een jas met een bontkraag gekregen", geeft Froger toe. "Ik had toen eigenlijk gelijk moeten zeggen dat ik het niet kon aanvaarden, maar heb dat dus niet gedaan. Het was inderdaad hartstikke bont."

"Ik heb het vorig jaar maar één keer gedragen, maar dat was wel een keer teveel. Dan ben je dus een 'dom bontje'. Daarom vind ik de titel terecht, en ben ik ook blij dat ik 'm heb gekregen. Nu kan ik nogmaals zeggen dat het helemaal fout is om bont te dragen. Ik heb een voorbeeldfunctie."

Dierenvriend

Froger is blij dat de titel 'Dom Bontje' veel aandacht krijgt. "Ik vind het heel goed dat dit er is, maar ik wil ook laten weten dat ik een hele grote dierenvriend ben."

Ook Roy Donders, Lieke van Lexmond, Yes-R en Caro Emerald maakten kans op de titel. Ieder jaar deelt de organisatie Bont voor Dieren de titel uit aan een bekende Nederlander die bont draagt. 

In 2013 kregen ontwerpers Victor & Rolf nog de titel, het jaar ervoor 'won' koningin Máxima en in 2011 kreeg Sylvie Meis de titel.