De Britse prins Andrew heeft wegens het seksschandaal rondom zijn persoon de skivakantie in Zwitserland moeten onderbreken voor een overleg in Londen.

Dat melden Britse media, waaronder de Daily Mail maandag.

Naar verluidt houdt de prins dezer dagen een overleg met koningin Elizabeth, die inmiddels ook op de hoogte is gesteld van het seksschandaal. De prins genoot eerder van zijn skivakantie in Zwitserland, waar hij onder andere met zijn dochter Eugenie verbleef. Zijn dochter Beatrice is elders vakantie aan het vieren.

Afgelopen week verklaarde een vrouw dat ze als minderjarige seks heeft gehad met de Engelse prins Andrew, de jongere broer van kroonprins Charles. Ze zou door een rijke Amerikaanse man zijn uitgeleend als seksslaaf aan rijke vrienden, onder wie de prins. Dat schreef de Britse krant The Guardian vrijdag.

Gedwongen

De beschuldiging duikt op in een Amerikaanse rechtszaak tegen de Amerikaanse man, Jeffrey Epstein. Hij is veroordeeld voor seks met een minderjarige. Tussen 1999 en 2002 zou de vrouw ook zijn gedwongen om seks te hebben met andere mensen. Ze zou meermaals door Andrew zijn misbruikt.

Een woordvoerster van Buckingham Palace wees volgens de BBC elke verdenking tegen de 54-jarige prins van de hand. Volgens haar gaat het om een al lang lopende procedure in de Verenigde Staten waarin de prins geen partij is. ''Om elke twijfel weg te nemen: elke suggestie van ongepast gedrag met minderjarigen is totaal onwaar'', aldus de woordvoerster.