Russel Crowe heeft zich de woede van veel vrouwen op de hals gehaald door uitspraken te doen over het ouder worden van actrices. "Actrices zouden zich eens naar hun leeftijd moeten gedragen."

De acteur vertelde in een interview met het Australische tijdschrift Women's Weekly dat het volgens hem onzin is dat vrouwen maar moeilijk aan rollen kunnen komen in Hollywood.

"De vrouwen die dat zeggen zijn vrouwen ouder dan veertig die nog steeds de lieve, jonge vrouw willen spelen en die niet snappen waarom ze niet gecast worden voor een rol als 21-jarige", aldus Crowe.

Niet alleen op Twitter en Facebook zorgde de uitspraken van de acteur voor woedende reacties, ook de feministische website Jezebel heeft een reactie gegeven.

"Let op: Russell Crowe heeft er genoeg van dat oude vrouwen eens iets anders willen spelen dan een zielige oude spinster", aldus een column op de website.

Relatie

Volgens de schrijfster van de column lijkt Crowe te zijn vergeten hoe vreemd het is dat acteurs regelmatig tegenover meiden staan die tien, twintig of zelfs veertig jaar jonger zijn dan zij, waarmee zij in de film een relatie hebben.

"Dank je Crowe, dat je ons weer eens helpt herinneren dat vrouwen zich altijd moeten verantwoorden voor dingen die hun mannelijke collega's gewoon doen."

Crowe heeft nog niet gereageerd op de boze berichten.