Heleen van Royen is vlak voor de jaarwisseling drie dagen van Facebook verbannen. Ze plaatste een foto waarop naar eigen zeggen "een fractie tepelhof te zien was". 

Zondag plaatste de schrijfster een foto op Twitter met de tekst: "De meeste veilige manier om je volgers Happy Newyear te wensen."

Ze linkt daarbij naar een haar Facebookpagina, waar ze uitlegt dat ze drie dagen van Facebook was verbannen. "Op een van de foto's op mijn profiel was een fractie van een tepelhof te zien. Om heel precies te zijn, ging het om een screenshot van een foto."

Tepelhof

"Op die foto zag je mijn gezicht, terwijl op de achtergrond een van mijn selfmade's werd geprojecteerd. In de projectie was een fractie tepelhof te zien. Als het de tepelhof van een man was, zou dit geen enkel probleem hebben opgeleverd. In mijn geval betekende het een verbanning van drie dagen", aldus van Royen. Met selfmade's bedoelt ze de serie selfies die ze heeft gemaakt.

Nu de schrijfster weer is toegelaten op Facebook, wenst ze haar volgers alsnog een gelukkig nieuwjaar. "Nu 'mag' ik weer en ik maak graag van de gelegenheid gebruik om jullie allemaal een gezond en gelukkig 2015 toe te wensen. In gepaste kledij, uiteraard."

Van Royen werd al twee keer eerder geblokkeerd op Facebook, omdat ze "te pikante foto's plaatste". Toen werd ze 'maar' 24 uur verbannen van het sociale medium.