Volendam komt nooit meer van Jan Smit af, Hollywoodsterren trouwen en verloven zich stiekem, Lieke van Lexmond en Kim Kardashian slaan van zich af en Justin Bieber gaat weer de fout in. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Jan Smit weet het zeker: Volendam komt nooit meer van hem af. De zanger houdt ontzettend veel van zijn dorp en dus is hij van plan er nooit meer weg te gaan. "In Volendam weet iedereen dat ik hier ben. Ze vragen niet om een foto. Alleen als ze dronken zijn."

In het vissersdorp kent iedereen elkaar en dus kan Jan lekker op zijn gemak de boodschappen doen, zonder constant lastig gevallen te worden. Volendam blijft volgens Smit zo 'zichzelf' omdat de dorpsbewoners vaak ook trouwen met iemand uit het dorp. "En je hebt hier alleen koophuizen, mensen van buiten komen er gewoon niet tussen", aldus de zanger in een interview met De Volkskrant.

Ook Jan heeft het dichtbij gezocht: zijn echtgenote Liza komt uit het dorp en wist alles over zijn familie, nog voor de twee een relatie kregen. "In een andere relatie kun je opnieuw beginnen, zeg maar. Dat je nieuwe partner niets weet over die ene oom van je die niet helemaal goed is. Hier is dat niet. We weten alles over elkaar, er zijn geen geheimen. Ik vind dat prettig."

Zijn bekende ex Yolanthe Sneijder-Cabau is niet geboren in het dorp, maar volgens Smit is dat niet de reden dat de twee hun relatie niet konden redden. Jan was al jaren verknocht aan Liza, nog voor hij met haar trouwde en dat zou best eens een rol gespeeld kunnen hebben in de mislukte relatie van Jan en Yo. "Ik was 16 toen ik het eens probeerde bij Liza. Ik dacht dat ik volwassen was en een knappe jongen, maar ik zat vol met jeugdpuistjes. Liza was 18 en een stoot, nog steeds trouwens. Het duurde jaren voor ik haar eindelijk had veroverd."

Het zou natuurlijk ook kunnen dat de zoen van Yo en Wesley in een parkeergarage er voor heeft gezorgd dat Jan en Yolanthe uit elkaar gingen. Maar helemaal zeker weten we dat niet.

Geheim

De feestdagen zijn achter de rug en ineens lijkt het alsof iedereen gaat trouwen, zwanger is of het jawoord al gegeven heeft. Ook in Hollywood kunnen de sterren natuurlijk niet achterblijven en dus stappen Charlize Theron, rapper Ludacris en Cameron Diaz in het huwelijksbootje.

Charlize gaat volgens bronnen trouwen met Sean Penn, nadat de twee zich hebben verloofd in Parijs. Het koppel is jarenlang goede vrienden geweest, maar sinds eind 2013 is het bekende duo smoorverliefd en niet bij elkaar weg te slaan.

Acteur Joseph Gordon-Levitt is getrouwd en heeft dat gewoon bekendgemaakt, maar Mila Kunis en Ashton Kutcher pakken het een stuk geheimzinniger aan. Ashton hint op zijn Facebookpagina dat hij en de moeder van zijn dochter zijn getrouwd, maar helemaal zeker weten doen we het niet. Is een linkje naar grappige huwelijksplaatjes en een strandtekening met de tekst "gelukkig nieuwjaar, liefs van de Kutchers" echt genoeg om aan te nemen dat ze hun jawoord hebben gegeven? Als het aan Amerikaanse media ligt wel en dus gaat Mila Kunis voortaan als mevrouw Kunis-Kutcher door het leven.

Boos

Lieke van Lexmond is er helemaal klaar mee: het moet maar eens afgelopen zijn met dat openbare gezeur op haar als nieuwe moeder. Want een gloednieuwe mama kan best een maand na de bevalling weer aan het werk en ook fietsen met je baby in een draagdoek moet gewoon kunnen.

"Hou toch op met dat commentaar. Bemoei je met je eigen leven. Ik ben een lieve moeder", aldus de presentatrice woedend in het AD. Dagelijks moet ze kritiek lezen op haar nieuwe rol als moeder en dat vindt ze maar niks.

"Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze oordelen zo snel."

Lieke krijgt vanuit onverwachte hoek bijval: ook Kim Kardashian vindt dat er wel erg veel gezeurd wordt online en wil dat mensen eens ophouden met verhalen verzinnen over haar en Kanye West.

"Ik weet echt niet hoe ze er allemaal op komen. Nee, ik ben niet zwanger. Kanye en ik hebben geen huwelijksproblemen en nee, mijn zwager Scott heeft niet een vrijgezellenhuis gekocht", aldus Kardashian boos op Twitter.

Zo krijg je die roddels wel stil, Kim.

Foutje

Nog voor 2014 tot een goed einde kon komen, heeft Justin Bieber het voor elkaar gekregen toch nog een aanklacht aan zijn broek te krijgen. Op 30 december wordt bekend dat de 20-jarige zanger door een man voor de rechter wordt gedaagd, omdat de beveiligers van het tieneridool de man in elkaar hebben geslagen.

De meneer in kwestie beweert in augustus 2013 te zijn geslagen door de bodyguards van Justin en omdat Bieber daar niets aan heeft gedaan is hij medeplichtig.

Bieber is de werkgever van de spiermassa's en dus moet hij opdraaien voor de emotionele en lichamelijke schade die de man heeft gehad na de mishandeling. Het is onduidelijk hoeveel de man eist, maar waarschijnlijk zal het voor Bieber weinig moeite kosten om de boel te betalen.

Het tieneridool heeft aangekondigd in 2015 toch weer eens muziek te gaan maken, dus kan hij van de opbrengsten daarvan meteen het slachtoffer betalen.