Johnny Depp probeert van de alcohol af te blijven. Sinds zijn gênante optreden tijdens een awardshow vorige maand, hebben zijn naasten erop aangedrongen dat de acteur hulp zoekt.

Dat schrijft RadarOnline donderdag. De acteur zou weer verslaafd zijn aan drank en als dat niet verbetert, zou verloofde Amber Heard de relatie ook niet meer zien zitten.

Tijdens de 2014 Hollywood Film Awards maakte Depp een verwarde en volgens sommigen stomdronken indruk. Hij vloekte als een bootwerker en struikelde over zijn tekst van de autocue.

"Dit is de raarste microfoon die ik ooit heb gezien", zo zei Depp tijdens zijn entree op het podium. "Ik ben niet goed in deze dingen", vertelde de 51-jarige Depp het publiek. "Ik bedoel, het is niet mijn avond."

Minder in spotlights

Sindsdien staat Depp minder in de spotlights om de tijd te hebben af te kicken, vertellen bronnen. Hij was niet aanwezig bij de première van zijn nieuwe film Into The Woods. Zijn filmmaatschappij zou hem vrij hebben gegeven.

De acteur kampte al eerder met een alcoholverslaving. Vorig jaar vertelde hij in een interview dat hij al anderhalf jaar droog stond.