Laura Jane Butler (43), die optreedt als een Amy Winehouse-imitator, denkt 'serieus' dat ze familie van de overleden zangeres is.

Dat zegt ze in gesprek met Daily Star.

Butler is de enige persoon die goedkeuring heeft gekregen van de familie Winehouse, en dus is ze de enige artiest die als de zangeres mag optreden. De imitator is bij haar geboorte geadopteerd. "De laatste tijd heb ik het rare gevoel dat ik misschien wel de halfzus of familielid van Amy ben", zegt ze.

De 43-jarige zangeres werd enkele jaren voor het huwelijk van vader Mitch Winehouse (foto) geboren, wat zou kunnen betekenen dat Butler wel een halfzus kan zijn. De vertegenwoordigers van de vader van Winehouse ontkennen echter met klem dat Butler familie is.

Joods

"Maar we hebben zoveel met elkaar gemeen", vervolgt Butler. "We zijn beiden joods, we klinken hetzelfde en we lijken ontzettend veel op elkaar. We hebben dezelfde karakter en manier van praten."

De imitator vervolgt haar verhaal. "Ik was ooit op een feestje en toen zag ik Mitch. Ik riep naar hem, hij kwam op me af en zei 'je klinkt net als Amy'. Mitch schrikt natuurlijk van dit nieuws, aangezien ik heel erg op haar lijk." Ondanks dat ze inmiddels weet wie haar biologische moeder is, weet ze nog steeds niet wie haar vader is.