De kerstdagen zijn begonnen en dat is voor bekende Nederlanders een uitgelezen kans om zijn of haar fans een fijne kerst te wensen.

De meesten doen dat via Facebook, Twitter of Instagram.

Woensdagavond waren Freek Vonk en zijn vriendin Eva Jinek een van de eerste BN'ers die hun volgers een fijne kerst wensten. Ze maakten een foto met de katten. Ook Gers Pardoel kon niet met ontbreken, en plaatste een foto van zijn huiskamer. "Zalig Kerstfeest!", schreef de zanger erbij.

Dj Afrojack begon de Eerste Kerstdag met het bericht dat hij er helemaal zin in heeft. "Fijne kerst! En ik kom er nu achter dat het tijd is voor heel veel films op televisie!", aldus Afrojack op Twitter. Acteur Bas Muijs en actrice Halina Reijn houden het juist simpel, door op Twitter te melden dat ze iedereen een 'gewoon' fijne kerst wensen.

Het mooiste geschenk

Actrice en zangeres Babette van Veen wilde haar volgers eraan herinneren dat ze in 2011 een kerstnummer met Mike Boddé had gemaakt, genaamd Het mooiste geschenk. "Fijne kerst allemaal! Dat al jullie dromen mogen uitkomen! En een muziekje voor bij de koffie om mee te beginnen", schrijft ze.

Ook Leco van ZadelhoffYes-R en hockeyster Jacky Schoenaker willen hun volgers graag laten weten dat ze hen een hele prettige kerst toewensen. Presentator Nick Nielsen laat weten dat hij zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd, en dat ze 'ja' zei.

Voor zanger Tim Akkerman is de Eerste Kerstdag niet goed begonnen. Hij is namelijk met een flinke kater wakker geworden. Gelukkig heeft collega Ilse DeLange geen last van een kater, en is ze vroeg uit bed gegaan om naar Twente te gaan rijden. 

Werk

Niet iedereen heeft een vrije dag op Eerste Kerstdag. Zo laat presentator en schrijver Arjen Lubach weten dat hij "aan het werk" moet, en 3FM dj's Paul Rabbering en Michiel Veenstra moeten plaatjes gaan draaien. Het lijkt er echter niet op dat Marc van der Linden niet hoeft te werken, gezien zijn foto's van afgelopen nacht.

Andere bekende Nederlanders die iedereen een zalig kerstfeest wensen zijn Barbara KarelBastiaan RagasFrans DuijtsWolter KroesHanna VerboomJan Kooijman en Jennifer Hoffman.