Imca Marina is inmiddels helemaal hersteld na de bypass-operatie die ze in Turkije onderging. Naar eigen zeggen is ze door de Turkse bloedtransfusie helemaal dol op imam-gezang geworden.

Dat zegt ze in gesprek met het AD woensdag.

Tijdens de operatie verloor de zangeres veel bloed. "Het medisch team heeft me uiteindelijk zeker 4 liter Turks bloed moeten toedienen", aldus Marina. "Anders was ik er waarschijnlijk niet meer geweest."

Naar eigen zeggen houdt ze sinds de bloedtransfusie meer dan ooit van oosterse dingen. "Het is opmerkelijk. Voor de operatie vond ik het gezang van imams vanaf moskee-minaretten best een beetje irritant. Maar sinds ik ontwaakte uit mijn narcose vind ik dat juist prachtig. Er gaat iets heel geruststellends vanuit."

Geroosterde kebab

Maar dat is niet het enige wat de zangeres heerlijk vindt. "Ook de lucht van geroosterde kebab vind ik opeens heerlijk. Ik begrijp werkelijk niet hoe dat kan. Toch is het zo", vervolgt Marina, die overigens ook de 'engelen op de schouder' bedankt. Daarmee doelt ze op de Leger Des Heils-soldate Majoor Bosshardt, die in 2007 overleed.

"Ik vond haar heel charismatisch", licht de zangeres toe. "Majoor Bosshardt 'leeft' nog. Ik heb de laatste tijd Amsterdammers gesproken die haar zagen lopen in het zwart. Vreemd, kennelijk zijn er mensen die haar nog altijd zien. Eng is dat niet."