Sam Smith vliegt na de kerstdagen naar Australië zodat hij tijdens de jaarwisseling niet bij zijn familie hoeft te zijn. "In de afgelopen tien jaar hebben we steeds ruzie gemaakt op oudejaarsavond", legt de zanger zijn beslissing uit aan Mirror.

"Dus ik ga nu naar de andere kant van de wereld, zo kan ik tenminste met niemand ruzie maken", zegt Smith tegen de Britse krant.

"Het zijn geen heel erge ruzies hoor. Maar als we met de familie samen zijn en wat drinken dan komen de ruzies na tien dagen kerstvakantie en op elkaars lip zitten vanzelf. Net als bij ieder ander gezin."

Scheiding

De zanger vertelt ook dat hij speciaal voor zijn gescheiden vader en moeder een liedje heeft geschreven. "Toen ik het voor de familie speelde, moest iedereen huilen. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik achttien jaar oud was, maar dat was geen vreselijke ervaring", aldus Smith.

"Ze zijn nog steeds goede vrienden, dus het was toen niet heel verdrietig."

Het nummer dat Smith voor zijn ouders schreef, komt waarschijnlijk op zijn nieuwe album. "Ik kan niet wachten totdat iedereen het kan horen. Ik denk dat veel mensen zich erin kunnen herkennen."