Irene Moors is "overweldigd" door de reacties die ze heeft gekregen op haar nummer Voor het Eerst, dat maandag bij Serious Request door de presentatrice werd gezongen.

Dat zegt ze in gesprek met RTL Boulevard maandag.

Maandagmiddag zorgde Moors ervoor dat 3FM-dj Domien Verschuuren een traantje moest wegpinken toen de presentatrice het lied ten gehore bracht. Niet alleen de dj, maar ook de luisteraars werden geraakt door dit nummer. "Ik heb heel veel reacties gekregen", laat Moors weten.

"Het is heel overweldigend. Er zijn dus toch heel veel mensen die zich in dit nummer herkennen, en dat vind ik fijn om te doen. Dit nummer is een mooie afsluiter voor dit jaar. Ik heb zelf mijn vader dit jaar verloren, maar dit hoogtepuntje zorgt ervoor dat ik dit jaar goed kan afsluiten."

Karin Bloemen

Moors had voor de nieuwe voorstelling van Karin Bloemen besloten dat ze graag een nummer over haar vader wilde zingen. Ze moet hem dit jaar voor het eerst missen met de kerstdagen.

Sara Kroos schreef het nummer en daar was Moors behoorlijk van onder de indruk. Ze vertelt dat het even duurde voordat ze er naar kon luisteren zonder te huilen. Moors dacht zelfs even dat het lied te heftig voor haar was.

Downloaden

Het nummer Voor het Eerst is te downloaden op de website van Bloemen. De opbrengst gaat naar Serious Request. Ook luisteraars van 3FM mogen het nummer aanvragen bij het Glazen Huis. Moors hoopt hiermee een steentje bij te dragen bij de actie.