De zes verschenen nummers van Madonna bestormen momenteel de hitlijsten, maar liever had de zangeres gehad dat de nummers nog bewaard waren gebleven.

Dat vertelt ze in een interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

"Ik heb een week niet geslapen, maar het gaat goed. Het waren intensieve weken", vertelt de Queen of Pop over het uitlekken van haar demo's vorige week.

"Toen de demo's uitlekten zijn we in versnelling geraakt. Eerst hebben we proberen te achterhalen waar het lek vandaan kwam en vervolgens hebben we geprobeerd de schade te herstellen door echte nummers uit te brengen. Dan konden mensen zich daarop focussen in plaats van op demo's die nooit gehoord hadden mogen worden."

Strenger

Voortaan gaat de 56-jarige zangeres er strenger op toezien dat de computers waarop gewerkt wordt niet aangesloten zijn op internet en dat harde schijven van persoon tot persoon worden doorgegeven.

"En als we foto- of videoshoots hebben moet iedereen zijn telefoon bij de ingang afgeven. Het is jammer, maar het is niet anders. Het is de tijd waarin we leven. Het internet is net zo constructief in het bij elkaar brengen van mensen als dat het gevaarlijk is. Het is een zwaard dat snijdt aan twee kanten."

Werkschema

Het album is nog niet af, en Madonna is ondanks het vroegtijdig verschijnen van zes van haar nummers van plan haar originele werkschema aan te houden. De singles en videoclips komen volgens planning. "Ik ben bijna klaar met schrijven en opnemen. Er moeten nog een paar kleine aanpassingen worden gemaakt."