Yolanthe Sneijder-Cabau is onherkenbaar, Chantal Janzen is eindelijk getrouwd, Doutzen Kroes en Ruth Jacott doen opvallende uitspraken en Hollywood is in rep en roer. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Vergeet de kabinetscrisis, het onderwerp waar iedereen het over had deze week was het nieuwe gezicht van Yolanthe Sneijder-Cabau. Onherkenbaar zat ze bij Humberto Tan aan de tafel bij RTL Late Night vorige week vrijdag.

Twitter ging los: Yo zou aan haar gezicht hebben laten sleutelen en dat was niet helemaal goed gegaan. Expert Robert Schoemacher deed er maandag nog even een schepje bovenop: "Ik denk dat zelfs haar eigen moeder haar nog voorbij zou lopen."

Yolanthe heeft overigens helemaal niet een bezoekje gebracht aan een cosmetisch arts, de belichting in de studio van RTL Late Night was gewoon niet goed. Het tv-programma heeft een lichtexpert ingeschakeld om "een donkere plek in de studio beter te belichten".

En als dat het niet was, dan was het wel de visagie. Want Yo die had ineens een dikke plamuurlaag op en zo ziet ze er normaal gesproken echt nooit uit, dan heeft ze heel weinig make-up op, of in elk geval natuurlijker.

Het zat haar vrijdagavond overduidelijk allemaal niet mee. Er is overigens nog een theorie over het veranderde gezicht van de actrice: ze heeft een baby in haar buik.

Bruidje

Eindelijk was het zover: Chantal Janzen verscheen in witte japon aan het altaar en gaf haar jawoord aan inmiddels echtgenoot Marco. En wat zag ze er mooi uit, Addy van den Krommenacker had de droomjurk van Chantal ontworpen en zo stond ze in een kanten ontwerp haar jawoord te geven.

Het heeft wel even geduurd, in 2010 ging Marco al op zijn knieën om de musicalster ten huwelijk te vragen. Daarna kwamen een heleboel maanden en jaren waarin Chantal het gewoon echt te druk had, maar in juni zou het eindelijk zover zijn. Juni ging voorbij en wat bleek: geen getrouwde Chantal.

Dat lange wachten heeft zich uiteindelijk uitbetaald: heel bekend Nederland was aanwezig in Londen, waar het koppel op een prachtige locatie trouwde. In het luxe Claridge Hotel vierden Carlo Boszhard, Wendy van Dijk en Joop van den Ende met het kersverse getrouwde stel tot in de late uurtjes het jawoord.

Rare uitspraken

Beroemde mensen die gekke dingen zeggen, het komt regelmatig voorbij. Van Amanda Bynes, Shia LaBeouf en Lindsay Lohan zijn we het inmiddels wel gewend, maar nu blijken ook onze eigen BN'ers er iets van te kunnen: Doutzen Kroes en Ruth Jacott haalden deze week de headlines met de rare dingen die ze hebben geroepen.

Want Doutzen, die wereldwijd aanbeden wordt om haar schoonheid, zou best wel eens onzichtbaar willen zijn. De Friezin vertelt in een interview met NU.nl dat ze ook best eens niet zo in het middelpunt van de aandacht zou willen staan. "Het lijkt me heerlijk om ook gewoon de menigte op te kunnen gaan."

Ook Ruth Jacott kon het deze week niet laten om iets mafs te zeggen. In Story vertelde de 54-jarige zangeres dat ze echt niet oud hoeft te worden, sterker nog, ze zou het prima vinden als ze er over tien jaar niet meer is.

"Dat ouder worden, laat dat maar aan anderen over. Bang om dood te gaan ben ik niet, want ik geloof heilig in een leven na de dood", aldus Ruth.

Rep en roer

Hollywood staat op z'n kop: na de Sony-hack is niemand meer veilig. CEO's kruipen onder hun stoel van angst, acteurs en actrices worden kapot geschreven in mailtjes en films halen de bioscoop ineens niet meer.

Angelina Jolie zou 'gestoord' zijn, George Clooney een angsthaas en Seth Rogen en James Franco moesten afscheid nemen van hun film The Interview die de bioscoop, dvd en blu-ray nooit zal halen.

Idioot, zo vindt Clooney. "We laten een ander land besluiten wat wij wel en niet mogen behandelen. Dit raakt niet alleen de filmwereld, het raakt iedere manier van zaken doen die er bestaat."

Rogen en Franco, om wie de hack toch een beetje draait, hebben hun beveiliging maar flink aangescherpt, want met al die dreigingen vanuit Noord-Korea voelen ze zich niet echt veilig. De heren namen Kim Jong-un op de hak en dan moet je ineens heel vaak over je schouder kijken. Dat voelt toch een stuk fijner als er achter je schouder een enorme man staat.

Met kerstmis komt er overigens iets heel groots, zo hebben de hackers van Sony beloofd. Hollywood kijkt in spanning mee.