Ruth Jacott heeft er geen behoefte aan om heel oud te worden. "Dat ouder worden, laat dat maar aan anderen over."

De 54-jarige zangeres vertelt aan Story dat ze nu ze in de overgang is al merkt dat ze allerlei lichamelijke klachten heeft.

"Als ik er over tien jaar niet meer ben, dan vind ik dat prima. Bang om dood te gaan ben ik niet, want ik geloof heilig in een leven na de dood", aldus Jacott.

De zangeres zegt, hoewel ze nu 'happy single' is, in de toekomst graag een nieuwe liefde te willen vinden. "Maar op jacht ga ik niet. Al helemaal niet op internet. Hou op zeg! Je weet toch nooit wat voor gek je je op de hals haalt?"

Vier jaar geleden werd de zangeres plotsklaps vrijgezel en hoewel ze er lange tijd niet over wilde praten, vertelt ze nu aan het blad dat de relatie helemaal niet zo fijn tot een einde kwam als iedereen dacht. Haar partner bleek een affaire te hebben.

"Ik heb toen besloten dat ik een lekker en ontspannen leven wil kunnen hebben en niet bang willen zijn dat hij het me weer zou flikken. Ik heb er veel verdriet van gehad, ik had dit nooit van hem verwacht. Ik wil ook geen contact meer met hem."