Albert Verlinde heeft medelijden met ex Onno Hoes, de pijnlijke breuk van Ilse DeLange en Waylon, Trijntje Oosterhuis gaat het Songfestival winnen en Badr Hari baddert in luxe. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Albert Verlinde is 'ongelooflijk' geraakt door het vertrek van zijn ex Onno Hoes als burgemeester van Maastricht. De ex-man van de showbizzkenner ging deze week ten onder, nadat Pownews hem met een geheime camera filmde.

"Ik heb me de afgelopen dagen stil gehouden, maar vind nu wel dat ik er iets over moet zeggen. Het waren moeilijke dagen, het grijpt me nu ook weer naar de strot", aldus Albert over het plotselinge ontslag van zijn voormalig echtgenoot.

Hoes maakte woensdag bekend te vertrekken als burgemeester van de Limburgse hoofdstad. Een dag later voegde hij daar aan toe aangifte te doen tegen Powned.

"Ik zal er voor strijden dat een bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privédomein blijft. Ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen privé en publiek een uitspraak te doen'', aldus de burgervader.

'Verstandig' 

Verlinde vindt de aangifte verstandig, want: "We zijn het heel normaal gaan vinden dat verborgen camera's gebruikt worden, dat een privé-afspraak wordt gefilmd en uitgezonden."

Dat RTL Boulevard zich regelmatig schuldig maakt aan soortgelijke praktijken is volgens de presentator "echt iets anders". De videobeelden van een zoenende Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder in een parkeergarage uit 2009, waardoor de relatie van Yo en Jan Smit op een einde liep, zijn volgens hem een heel andere kwestie.

"Daarvan is bekend dat er camera's hangen en bovendien hebben we de betrokkenen die middag voor de uitzending gebeld", aldus Verlinde. Ja ja, en dat zoenfilmpje van Georgina Verbaan die heftig aan het tongen was met een andere man dan Jort Kelder, daar hebben we het dan maar niet meer over?

Video: Het roddeloverzicht in beeld

Pijnlijk

Waylon en Ilse DeLange zijn geen vrienden gebleven na het uit elkaar gaan van The Common Linnets. Eigenlijk dachten we niet anders, maar Waylon heeft er nu eindelijk eens iets over gezegd.

Want het is ook nogal wat: net niet het Eurovisie Songfestival winnen, wereldberoemd worden en dan toch niet doorgaan als duo. En dat Ilse dan gewoon een andere meneer inhuurt voor de zinnetjes van Waylon moet ook niet goed zijn gevallen.

"Ik heb nul de behoefte om heel erg uit te weiden over van alles, maar er zijn ondertussen wel dingen die mij frustreren", aldus de zanger.

DeLange zou het niet echt leuk hebben gehad met Waylon. Waar ze samen straalden voor de camera, bleken er achter de schermen hele andere dingen aan de hand te zijn: de zangeres ging door een donkere tijd.

"Ilse zei dat de periode met mij de meest donkere in haar leven was", aldus Waylon. "Dan heeft ze niet veel meegemaakt."

Jemig, Waylon, die band met Ilse is nu definitief verpest. En voor je band met het publiek helpt het ook niet: zij zat van de week alweer hardlachend aan de tafel bij De Wereld Draait Door, met nieuwe zangpartner, terwijl jij nog aan het zeuren bent over iets van maanden geleden. Laat het lekker gaan en ga gewoon weer mooie muziek maken. Jij tevreden, wij tevreden.

Winnen

Waar het Waylon en Ilse DeLange net niet lukte, gaat Trijntje Oosterhuis proberen het volgend jaar gewoon wel te doen: het winnen van het Eurovisie Songfestival. Anouk (die in 2013 de negende plaats haalde) schreef het liedje en Trijntje ging zingen. En hoppa: een hitje is geboren.

Walk Along werd donderdag gepresenteerd en er gebeurde iets heel opmerkelijks: voor het eerst in jaren gingen we niet met z'n allen lopen zeuren hoe slecht het is, nee, mensen zijn positief!

"Het zou best eens kunnen winnen", aldus Songfestivalkenner Cornald Maas. "Het is heel catchy", zei Jan Smit en ook Ilse DeLange noemt het nummer "superfris en catchy!!".

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk gewoon om wat de mensen in Europa vinden en daar is nog maar weinig over bekend. Als er komend jaar geen mevrouw met baard meedoet, lijkt het er nu in elk geval nog op dat Trijntje Oosterhuis kans maakt op een eerste plaats.

Luxe

Badr Hari: het levende bewijs dat misdaad best kan lonen. In Nederland wordt de kickbokser verdacht van allerlei mishandelingen, maar ondertussen leeft hij als een koning.

Afgelopen week vierde hij zijn verjaardag en dat deed hij niet alleen. Met de omstreden Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov ging hij keihard feesten. Badr in een goud bad, Badr alleen in een hele luxe privejet en Badr met een enorme taart: Badr heeft het goed voor elkaar.

Dat ie in Nederland al veroordeeld is tot een celstraf van anderhalf jaar lijkt hem weinig te doen: omdat het OM in hoger beroep ging is Hari een vrij man en dus kan ie gaan en staan waar hij wil. Bij de meeste veroordeelde criminelen is dat niet verder dan hun cel, Badr Hari brengt zijn tijd door in Dubai en Rusland.