Tyra Banks is aangeklaagd door een voormalig deelneemster aan America's Next Top Model. Volgens Angelea Preston werd zij in 2011 ten onrechte gediskwalificeerd, omdat ze eerder als prostituee heeft gewerkt.

Dat heeft E! News gelezen in de rechtbankpapieren.

Preston eist een schadevergoeding van 3 miljoen dollar (2,4 miljoen euro), omdat de zender CW Network en Banks, de presentatrice en producente van de show, hun contract niet zouden zijn nagekomen.

De vrouw claimt dat zij eigenlijk de winnares van de serie was en daarom recht heeft op het prijsgeld van 100.000 dollar (80.600 euro), een contract met cosmeticamerk CoverGirl en een fotoshoot in het blad Vogue Italia.

Volgens Preston was haar eerdere werk als escortgirl niet tegen de regels van de show, omdat ze dit werk alleen voorafgaand aan haar deelname deed. CW Network is er echter van overtuigd dat Preston geen zaak heeft. 

Geen zin

"Zoals opgemerkt tijdens de uitzending van de finale van America's Next Top Model in 2011, kwam er na afloop van de productie informatie over Angelea naar boven die tot haar diskwalificatie heeft geleid", laat de zender weten. "We zijn er zeker van dat haar zaak geen zin heeft."

Preston klaagt ook over slechte werkomstandigheden. Ze claimt dat zij en andere deelneemsters soms wel twaalf uur per dag moesten werken zonder pauze om te eten.