Albert Verlinde heeft veel verdriet om het vertrek van zijn ex-partner Onno Hoes als burgemeester van Maastricht. "Dit raakt me ongelooflijk".

Dat zei de ex-man van Hoes woensdagavond in RTL Boulevard, nadat dat Hoes enkele uren eerder bekendmaakte dat hij opstapt als burgemeester van Maastricht, vanwege nieuwe ophef rond een affaire met een jonge man.

"Ik heb me de afgelopen dagen stil gehouden, maar vind nu wel dat ik er iets over moet zeggen," begon Verlinde. Hij zegt deze week over de kwestie contact te hebben gehad met Hoes. "Het waren moeilijke dagen, het grijpt me nu ook weer naar de strot."

"We zijn nog steeds hartstikke goed bevriend, hebben laatst nog heerlijke dagen in New York  gehad met vrienden. Als dit gebeurt raakt dat je ongelooflijk, het doet je veel verdriet als iemand met wie je 22 jaar bent geweest, en die zo talentvol is, dit overkomt. Vreselijk."

De positie van de VVD-burgemeester stond opnieuw ter discussie na recente publicaties en een uitzending van Pownews over privé-ontmoetingen van Hoes met een jonge man.

'Niet heel blij'

Volgens Verlinde is PowNed-oprichter Dominique Weesie "niet heel blij dat het gelukt is" dat Hoes nu opstapt. "We hebben gedaan wat we moesten doen", zou hij gezegd hebben. Weesie verdedigde het gebruik van de beelden woensdag eerder ook al in de Volkskrant.

De RTL Boulevard-presentator zelf wil niks over de schuldvraag zeggen. "Daarvoor zit ik te dicht op de materie, zal ik maar zeggen."

Dat Hoes overweegt juridische stappen te nemen, vindt Verlinde "niet zo'n gek idee", omdat ze zonder toestemming gebruikt zijn. Hij stelt: "We zijn het heel normaal gaan vinden dat verborgen camera's gebruikt worden, dat een privé-afspraak wordt gefilmd en uitgezonden."

Volgens Verlinde is het iets anders dat zijn eigen programma in 2009 wel beelden gebruikte uit een parkeergarage waarop voetballer Wesley Sneijder en televisiemaakster Yolanthe Cabau van Kasbergen zoenend te zien waren. "Daarvan is bekend dat er camera's hangen en bovendien hebben we de betrokkenen die middag voor de uitzending gebeld."