Kate Hudson en Matthew Bellamy zijn al een tijdje uit elkaar.

Dat bevestigde Hudsons woordvoerder maandag aan People, nadat uit was gekomen dat de twee niet langer verloofd zijn.

Ondertussen zou de actrice alweer aan het daten zijn met Derek Hough, een musicalacteur en choreograaf bekend van Dancing With The Stars. Ooggetuigen hebben Us Weekly ingefluisterd dat de twee het afgelopen weekend samen uit eten waren. In 2013 liet Kate al eens weten graag te stijldansen met Hough.

Een bron vertelde X17 eerder maandag dat Hudson haar verloving had verbroken. "Kate wil niet nog een keer scheiden en ze wist gewoon niet zeker of een huwelijk met Matthew wel de juiste keuze was", aldus de ingewijde.

"Ze houden nog steeds veel van elkaar en ze zijn dan ook van plan om hun zoontje samen op te voeden. Wie weet wat de toekomst voor hen brengt, maar voor dit moment is dat in elk geval geen huwelijk."

De 35-jarige actrice en de 36-jarige Bellamy, frontman van de band Muse, waren sinds 2010 een stelletje en verloofden zich in 2011, kort voordat hun zoontje Bingman werd geboren.

Op 21 november verschenen ze voor het laatst samen op de rode loper, voor een evenement van Kates moeder Goldie Hawn.

Hudson was van 2000 tot 2007 al eens getrouwd, met The Black Crowes-frontman Chris Robinson. Met hem heeft ze een tienjarig zoontje.