Bekende Nederlanders als Henny Huisman en Lange Frans kregen voor hun rol in de kerstreclame van Jumbo niet meer dan een onkostenvergoeding.

Dat vertellen ze maandag aan RTL Boulevard.

Afgelopen weekeinde ontstond er op sociale media ophef rond de kerstreclame van supermarktketen Jumbo. Met de reclame wil de winkel geld ophalen voor de Voedselbank, maar dat schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Zo wordt beweerd dat er ontzettend veel geld uitgegeven is aan de videoclip en de BN'ers.

Henny Huisman was een van de BN'ers die meedeed. "Het is typisch Nederlands om hier over te zeuren. Normaal krijg je tonnen als je je leent voor een commercial, nu gaat het om een paar duizend bruto. De hele ophef is een storm in een glas water", aldus Huisman. "Ik heb er zelf 500 euro netto aan overgehouden", geeft de presentator toe. 

Azijnzeikers

"Er zijn azijnzeikers in Nederland", laat Rene Froger in een reactie weten. "Ze kunnen namelijk zelf de handen uit de mouwen steken. Jumbo heeft het voor de medemens gedaan, dat moet iedereen weten."

Albert Verlinde van RTL Boulevard laat weten dat het ongeveer twee à drie dagen geduurd heeft tot alles was opgenomen. "De mensen krijgen een vergoeding omdat ze een groot deel van de dagen aanwezig moeten zijn, ook al zitten er maar voor een paar seconden in."

"Tuurlijk is het een lekker bedrag, sommige mensen moeten er een maand voor werken", meldt Lange Frans. "Maar het is en blijft een onkostenvergoeding." Lange Frans is niet de enige die het geld voor zichzelf heeft gehouden, maar volgens Verlinde hebben sommige artiesten het geld aan een goed doel gedoneerd.

Bekijk de reclame: