Het overlijden van Nicole Kidmans vader heeft er mede voor gezorgd dat voor de actrice het jaar 2014 zeer moeilijk is verlopen.

Dat zegt ze in gesprek met The Guardian

Afgelopen september overleed Antony Kidman aan de gevolgen van een hartaanval. "Persoonlijk was het voor mij ontzettend moeilijk", vertelt de 47-jarige actrice. "Mijn familie heeft een tragische gebeurtenis meegemaakt, dus het is niet echt mijn meest favoriete jaar geweest. Wel wil ik hierbij zeggen dat ik nog steeds dankbaar ben om in leven te zijn. Ik ben helemaal niet depressief."

Voor Kidman was het zakelijk gezien ook geen beste jaar. De film Grace of Monaco kreeg zeer slechte kritieken. "Mijn carrière is eigenlijk altijd een achtbaanrit geweest. Ik neem ook de meest onlogische beslissingen", geeft Kidman als verklaring.

Paddington

Wel heeft het uitbrengen van de film Paddington ervoor gezorgd dat de actrice het jaar goed kan afsluiten. De film krijgt lovende recensies. Dat begrijpt Kidman ook. "Ik heb in tijden niet een film gemaakt die mensen goed liet voelen. Ik wilde eigenlijk een film voor mijn kinderen maken."

De film Paddington komt op 11 februari in de Nederlandse bioscopen.