Mark Wahlberg heeft een verzoek ingediend om van zijn strafblad af te komen. De acteur was op zijn zestiende betrokken bij een vechtpartij, maar vindt dat het tijd is dat hij daar niet meer op beoordeeld kan worden.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de fout in ben gegaan op jonge leeftijd en wil ook niet dat mensen dat vergeten, ik hoop juist dat mensen van mijn fouten leren", aldus de acteur in een verzoek wat hij heeft ingediend.

De Amerikaanse nieuwszender NECN heeft de documenten in handen.

Op zestienjarige leeftijd probeerde Wahlberg een man te beroven van twee dozen vol alcohol. Daarbij sloeg hij de man met een stok op zijn hoofd en sloeg een andere man in zijn gezicht, waarna hij voor de politie vluchtte. De acteur bracht 45 dagen door in de gevangenis.

"Ik heb mij sinds die tijd ingezet om een beter persoon te worden en een rolmodel te zijn voor mijn kinderen en andere mensen", aldus Wahlberg.

De acteur zegt dat hij graag van het strafblad af wil, zodat hij de politie kan helpen met het werken met risicojongeren. Daarnaast wil Wahlberg graag een eigen restaurant openen en daarvoor zijn papieren nodig die hij niet kan krijgen met zijn strafblad.