Komiek Bill Cosby heeft een vrouw aangeklaagd die hem eerder al aanklaagde. Hij zegt dat de vrouw, die claimt op 15-jarige leeftijd door Cosby te zijn misbruikt, hem heeft gechanteerd.

Dat meldt AFP.

De 56-jarige vrouw stapte dinsdag naar de rechter. Zij claimt dat de 77-jarige komiek haar in 1974, toen zij vijftien jaar oud was, heeft aangerand en gedwongen tot seksuele handelingen. Ze zegt deze herinnering jarenlang te hebben onderdrukt, waardoor ze Cosby nu pas heeft aangeklaagd.

Volgens Cosby is dit allemaal onzin. In zijn rechtszaak, waarvan TMZ de documenten in handen heeft, zegt hij dat Judith Huth haar verhaal tien jaar geleden al tevergeefs aan roddelbladen probeerde te verkopen. Vorige maand benaderde haar advocaat de raadsman van Cosby.

Hij zou hem hebben laten weten dat Huth haar mond wilde houden in ruil voor 100.000 dollar (ruim 80.000 euro). Toen meerdere vrouwen met misbruikverhalen naar buiten traden, verhoogde hij dat bedrag naar 250.000 dollar (ruim 200.000 euro).

Cosby klaagt de vrouw nu aan voor meerdere dingen, waaronder het bekendmaken van Cosby's naam. Ook wil de komiek meer dan 30.000 dollar (24.434 euro) om zijn onkosten voor de rechtszaak te vergoeden.

Video: Cosby spant rechtszaak aan tegen aanklager

Aanklacht

De afgelopen tijd hebben inmiddels zeker vijftien vrouwen verteld dat Cosby hen heeft aangerand of verkracht. Inmiddels heeft één vrouw ook echt aangifte gedaan.

Drie slachtoffers hebben showbizz-advocate Gloria Allred in de hand genomen. De vrouwen vragen de 77-jarige komiek een rechtszaak aan te gaan of anders met 100 miljoen dollar (81 miljoen euro) over de brug te komen.

Verhalen vermeende slachtoffers Bill Cosby kunnen zaak juist verzwakken