Pharrell Williams heeft sinds donderdag zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. De superster kwam woorden tekort om de mensen te bedanken die hem tijdens zijn carrière hebben geholpen. 

Zijn speech was live te zien via YouTube.

"Je kunt het talent en de vaardigheden hebben, maar als niemand je begeleidt en je creativiteit koestert, dan betekent het niks en gaat het vaak mis", zei Pharrell. "En zonder de steun van je fans, die uiteindelijk bepalen of je muziek een succes wordt, kom je nergens. Dus vandaag gaat het niet alleen om mij, maar ook om de fans."

Volgens de Happy-zanger is zijn muziek de sleutel die alle deuren in zijn leven heeft geopend. "Dankzij mijn muziek heb ik bijvoorbeeld de kans gekregen om in de film-, televisie-, mode- en kunstwereld te werken. Muziek is de reden dat mijn creativiteit tot bloei kan blijven komen. Het is de drijvende kracht achter alles wat ik doe."

Williams bedankte in het bijzonder zijn vrouw, zijn ouders en zijn broers, zijn management en de muziekleraren met wie hij vroeger heeft gewerkt. "Ik krijg nu een ster op de Hollywood Walk of Fame, maar ik deel hem met al die mensen. Dit voelt echt als een droom die uitkomt", aldus de 41-jarige artiest.

Video: Speech van Pharrel Williams