Yehudi Moszkowicz mag de Moszkowicz-naam blijven gebruiken. Het Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom wees alle aanspraken van zijn ooms op het alleengebruik van de bekende naam af.

De bekende advocatenfamilie Moszkowicz is al twee jaar verwikkeld in een ruzie over het gebruik van de familienaam. 

De broers Max en David Moszkowicz eisten van hun neefje Yehudi Moszkowicz dat hij stopt met het gebruik van de merknaam Moszkowicz Advocaten. Woensdag behaalde Moszkowicz echter zijn gelijk: het Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom wees alle aanspraken van zijn ooms op het alleengebruik van de bekende naam af.

"Hopelijk is dit het einde, maar mijn ooms kunnen in beroep gaan. Ze kunnen ook een civiele procedure aanspannen. Ik weet niet of ze het hierbij laten'', aldus de Utrechtse advocaat donderdag.

In gebreke

Yehudi Moszkowicz heeft een kantoor aan de Voorstraat in Utrecht en behandelde een aantal bekende zaken, zoals de zaak van de familie Vaatstra en de grensrechterzaak van de familie van Richard Nieuwenhuizen.

Bram Moszkowicz werd eerder voor de rest van zijn leven uit zijn ambt gezet, David Moszkowicz moest dit jaar van de rechter een pauze van drie maanden inlassen. Hij bleef in gebreke jegens zijn cliënten, oordeelde het hof.