Volgens Jort Kelder hebben zijn ex Georgina Verbaan en zijn huidige vriendin Lauren Verster hem op bepaalde dingen gewezen.

Dat zegt hij in een interview met De Volkskrant.

Jort Kelder passeerde onlangs de 50. Globaal leeft hij nog hetzelfde als dertig jaar geleden, concludeert hij.

In al die jaren is hij wel wat milder geworden, zegt Kelder. Hij denkt leuker, volwassener en completer te zijn dan tien jaar geleden. Kelder is minder hard geworden in zijn oordeel over 'de pechvogels en minderbedeelden' en dat komt zeker ook door zijn vriendinnen.

Volgens Kelder hebben zijn ex Georgina Verbaan en zijn huidige vriendin Lauren Verster hem op bepaalde dingen gewezen. Zij veroordelen mensen niet die het minder goed hebben of er niet goed uitzien. De vrouwen hebben Kelders ogen wat dat betreft wel enigszins geopend.

Laatbloeier

Verder vertelt Kelder dat hij bepaald geen last heeft van een burgerlijk negen tot vijf-ritme. Kelder zegt een laatbloeier te zijn en dat heeft zo zijn voordelen: hij wordt altijd een jaar of acht jonger geschat.

Zijn esthetiek heeft Kelder naar eigen zeggen te danken aan wijn drinken, niet sporten en niet met te veel vervelende mensen omgaan.

Reizend circus

In het interview blikt de presentator ook vooruit. Kelder noemt zichzelf een reizend circus, die veel verdiende en investeerde in zijn persoonlijk geluk. Maar het frustreert hem in toenemende mate dat hij zichzelf niet genoeg taken toedicht die relevantie hebben.

Kelder zegt zich wel eens te generen dat zijn intellectuele capaciteiten en interesses verder reiken dan wat hij er nu mee doet. "Ik ben niet helemaal trots op wat ik tot stand breng."