Bram Moszkowicz is Gordon heel erg dankbaar dat hij hem te hulp is geschoten. "Het is ongelofelijk dat je in slechte tijden als deze, zoiets moois mag meemaken."

Dat zegt de oud-advocaat woensdagavond tegen RTL Boulevard.

Eerder op de dag werd bekend dat Gordon Moszkowicz te hulp is geschoten. De voormalig advocaat had een openstaande rekening van zo'n 15.000 euro bij oud-collega Gabriel Meijers. Moszkowicz dreigde zijn bezittingen kwijt te raken, omdat Meijers beslag had laten leggen op zijn spullen.

"Dat is eigenlijk een chique manier van afpersen", aldus Moszkowicz over de werkwijze van zijn voormalig collega.

John van den Heuvel, die Moszkowicz sprak over de hele zaak, koppelde de oud-advocaat en de zanger onbewust aan elkaar. "Ik sprak Bram over de lastige situatie en was daar echt door geraakt. Kort daarna werd ik door Gordon gebeld over iets anders en raakten we aan de praat over de hele situatie rondom Bram. Gordon zei toen Bram te willen helpen, want: 'niemand moet zo de kerst in.'"

"Gordon en ik kennen elkaar, maar we zijn geen vrienden. En hij heeft hier ook echt niets aan. Hij doet dit gewoon uit de goedheid van zijn hart. Het is ontroerend en bijzonder", zegt Moszkowicz over de lening van de zanger.

Waarom zijn familie hem niet te hulp is geschoten wil Moszkowicz niet kwijt. "Ik begrijp dat mensen zich afvragen waarom mijn familie niet ingrijpt en dat zullen ze zich blijven afvragen."