Gordon Heuckeroth verdedigt de hulpactie voor Bram Moszkowicz. De presentator en zanger leende de ex-advocaat een geldbedrag, zodat diens bezittingen niet door een veiling zouden verdwijnen.

Een deurwaarder dreigde de woning van de voormalig advocaat woensdagochtend leeg te halen. Advocaat Gabriel Meijers wilde de spullen van zijn ex-collega, die na tuchtzaken van het tableau werd geschrapt, op een veiling laten verkopen om een openstaande rekening wegens juridische bijstand te vereffenen.

Dinsdagavond werd er echter een schikking getroffen. Heuckeroth zou volgens De Telegraaf 15.000 euro aan Moszkowicz hebben geleend.

"Als het weer wat beter met hem gaat, betaalt hij het maar terug", liet Heuckeroth eerder aan de krant weten. 

Afschuw

In een reactie die de zanger later op zijn Facebookprofiel plaatste, haalt Heuckeroth hard uit naar media die zijn actie volgens hem negatief hebben uitgelegd.

"De afschuw spreek ik uit over die media die dan weer durven schrijven dat ik hier zelf 'beter' van wil worden. Diezelfde media die schrijven dat mijn programma zo'n flop is en dat de kijkers weg lopen? 1.2 miljoen mensen elke week bestempelen als 'randdebielen' omdat ze mijn programma leuk vinden", aldus Heuckeroth.

"Zo blijft het een strijd elke dag maar weer om je te moeten verdedigen waar je echt voor staat. Maar eerlijkheid en oprechtheid duurt het langst en vandaar dat mijn succes voortduurt. Waar zijn de vrienden van Bram of liever gezegd waar waren ze? Ik veeg m'n reet af met die mensen met hun grote bek die alles maar roepen over iemand zonder het fijne er van te weten."

Welke media Heuckeroth bedoelt wordt niet duidelijk. Wel lijkt hij te weten uit welke politieke hoek de opmerkingen komen. 

"Het is een ieders plicht om een medemens te helpen.Dus laat al die linkse gemene honden maar weer blaffen ik weet uit welk hart dit gebaar is gemaakt, mijn hart namelijk."