Lady Gaga is op haar negentiende misbruikt door een twintig jaar oudere man. "Ik wilde lange tijd niet toegeven dat het gebeurd was."

Dat zegt de zangeres, die het nummer Swine schreef over de traumatische ervaring, in een interview met talkshowhost Howard Stern.

"Ik heb een aantal verschrikkelijke dingen meegemaakt, waar ik nu om kan lachen, omdat ik mentale, emotionele en lichamelijke therapie heb gehad. Mijn muziek heeft daar erg bij geholpen", aldus de zangeres, die haar problemen verwerkt in haar teksten.

Gaga wilde lange tijd niet vertellen over de gebeurtenis, omdat ze bang is dat mensen zullen zeggen dat alle creatieve dingen die ze doet voortbloeien uit het misbruik. "Ik neem zelf de verantwoordelijkheid voor mijn pijn terwijl ik er geweldig uit zie. Alle dingen die ik heb gemaakt tijdens mijn strijd, zijn van mij, niet van die man."

De man die Gaga op jonge leeftijd misbruikte, zegt regelmatig dat hij een relatie met haar had. "Jij was twintig jaar ouder dan ik. Ik was een kind. Hoe is dat een relatie?"

De zangeres confronteerde de dader niet met het misbruik en weet niet of ze daar ooit toe in staat zal zijn. "Ik denk dat het me zou verlammen hem tegen te komen. Ik zou doodsbang zijn. Ik zag hem eens in een winkel en kon helemaal niks meer."